Pavel BělobrádekV průběhu pražské návštěvy bavorského ministerského předsedy a předsedy německé CSU Horsta Seehofera v Praze se uskutečnilo setkání s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek k setkání řekl: „Ujistili jsme se navzájem, že naše strany jsou si velmi blízké. Vyznáváme stejné hodnoty a máme stejný program. Bavorsko volí křesťanskou demokracii několik desítek let. Pokud se chceme mít jako v Bavorsku, měli bychom volit jako v Bavorsku.“

KDU-ČSL se nicméně podivuje nad tím, že premiér Bavorska – největšího obchodního partnera České republiky a bezprostředního souseda – je v České republice během jednoho roku již podruhé a premiér České republiky Petr Nečas si dosud neudělal na oficiální návštěvu Mnichova čas.

Bavorský ministerský předseda v doprovodu dvou bavorských ministryň a sudetských Němců uctil na svých zastávkách v Terezíně a v Lidicích památku obětí nacistického teroru.