Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se tímto zásadně ohrazuje vůči slovům ministra Kalouska, jimiž nazval dnešní protest pilotů ČSA jako neodůvodněný a nelegální. Ministr Kalousek napadá dnešní nenastoupení části pilotů do zaměstnání z důvodu zdravotní indispozice.

Dnes jde ministru Kalouskovi o ekonomiku ČSA, když vyzývá management, aby vůči pilotům vyvodil hmotněprávní důsledky, ale přitom po dlouhá léta byl zcela netečný vůči chaotickému řízení společnosti za presidentů Tvrdíka a Lašáka, jejichž působení srazilo České aerolinie na kolena a z významné evropské letecké společnosti udělalo aerolinku v těžkých ztrátách,“ říká Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL. „Piloti nejsou malé děti a zcela nepochybně si uvědomují důsledky svého jednání,“ dodal Bělobrádek.

Miroslav Kalousek se na vysokých politických postech pohybuje nepřetržitě již od doby posledního úspěšného presidenta ČSA, tedy pana Kůly. Lze i jemu klást za vinu, že na opakované dřívější upozorňování zaměstnanců na kritickou situaci nijak nereagoval a dopustil tak kolaps aerolinek.
Piloti ČSA mají plnou podporu KDU-ČSL ve svém počínání a chceme vyjádřit naději, že vláda se k celé situaci postaví čelem a řekne veřejnosti pravdu. Ministr Kalousek měl možnost konat, ale nekonal. Proto nyní konají jiní, kterým se nelze divit, protože jim jde o společnost, s níž jsou spjati i desítky let a jejímuž pádu jsou nyní nuceni přihlížet.

Pavel Bělobrádek

Zdroj: http://kdu.cz/Zpravy/Aktualne/2011/KDU-CSL-zasadne-protestuje-proti-arogantnimu-chova.aspx