Daniel RychnovskýTo je ale ostuda.Secesní Arnoldova vila  sousedící s vilou Tugendhat je na spadnutí.Sídlí v ní nejstarší brněnská mateřská školka s tradicí přes 100 let. Dlouhodobě vládnoucí velká koalice na Brně Severu , která měla vilu v péči ji, nechávala asi záměrně chátrat. Ve staré vile začaly statické poruchy a také hygiena dala školce ultimatum , že musí napravit některé závady, aby tam mohla dále existovat.Slyšel jsem že radní na Brně severu měli vypracován posudek , který vilu odhadoval asi na 4 mil Kč – světe div se secesní vila na takovém místě-jednom z nejcennějších v Brně. Určitě by to rád někdo koupil , až by školka zmizela kvůli hygieně a budova byla prázdná….Ale chyba lávky , ozvali se rodiče  dětí ze školky, kteří vytvořili občanské sdružení a sami zadarmo vypracovali projektovou dokumentaci  na opravu statiky, aby pomohli radním se rozkývat. Projektová dokumentace na opravu vily měla být  dle slibů radních hotova  snad již  5 a více let. Skoro bych se vsadil, že doteď nic nemají.

Rozstřílená fasáda vily ještě z války- to je ale unikát- to se už málo kde najde. Možná to proto radní neopravují- aby zachovali vzpomínku na staré časy….

Zdroj: http://www.rychnovsky-brno.cz/164-arnoldovu-vilu-bych-neopravoval-rozstrilena-fasada-uz-nikde-neni