Šel by například pan Drábek poté, co by skončil na pracáku, po dvou měsících dobrovolně na veřejně prospěšné práce? Šel by si ministr Heger cvičně lehnout na měsíc do okresní nemocnice? Nechá ministr financí Kalousek dvacet let zpětně prověřit pohyb finančních prostředků na svých bankovních účtech od svého finančního analytického útvaru, který tak detailně popsal kauzu ProMoPro? Pokusil by se ministr zemědělství Bendl podnikat v lesním průmyslu, aniž by za ním stála velká finanční skupina? Nechal by se premiér Nečas zaregistrovat na Úřadu práce v Jeseníku a našel by si dobře zaplacenou práci v soukromém sektoru v tomto nezaměstnaností nejvíce postiženém regionu v republice,“ ptá se ve svém komentáři pro MF Dnes 1. místopředseda Marian Jurečka.

Před několika dny obletěla svět zpráva o mladé Australance, které se při bungee jumpingu u Viktoriiných vodopádů přetrhlo lano a ona skončila v řece plné krokodýlů. Naštěstí se jí nic vážného nestalo.
Jenže cestovnímu ruchu v Zambii by se stát mohlo. Proto místní ministr pro cestovní ruch Given Lubinda neváhal a demonstrativně absolvoval tento adrenalinový zážitek osobně, aby dokázal, že podobné atrakce jsou v jeho zemi bezpečné.
Tomu říkám skutečný zápal pro blaho země.
V té souvislosti mne napadlo, zdali i naši ministři by byli schopni a ochotni udělat pro své svěřené resorty něco podobného. Šel by například pan Drábek poté, co by skončil na pracáku, po dvou měsících dobrovolně na veřejně prospěšné práce? Šel by si ministr Heger cvičně lehnout na měsíc do okresní nemocnice? Nechá ministr financí Kalousek dvacet let zpětně prověřit pohyb finančních prostředků na svých bankovních účtech od svého finančního analytického útvaru, který tak detailně popsal kauzu ProMoPro? Pokusil by se ministr zemědělství Bendl podnikat v lesním průmyslu, aniž by za ním stála velká finanční skupina? Nechal by se premiér Nečas zaregistrovat na Úřadu práce v Jeseníku a našel by si dobře zaplacenou práci v soukromém sektoru v tomto nezaměstnaností nejvíce postiženém regionu v republice? Myslím, že ti zambijští vedou před našimi na body.

Mladá fronta DNES | 16.1.2012 | Rubrika: Názory | Strana: 12