Daniel RychnovskýJiž dlouho jsem neměl tak nepříjemný zážitek  , jako na Novoročním koncertu naší brněnské filharmonie. Býval to vždy slavnostní koncert , kde  Filharmonie potěšila publikum pečlivě vybraným repertoárem. Na hudbu se kterou vstoupíme do nového roku  jsem se vždy celý rok těšil .Nevím co jsme  jako publikum komu udělali , že to bylo úplně jinak. Hned na začátku děkoval ředitel filharmonie servilně  primátorovi, že nemusel snižovat filharmonikům platy. Další proslovy  raději nebudu komentovat, řekl bych, že o ně ani nikdo  nestál. To co ale  přišlo poté,  skutečně nikdo nečekal. Trio hudebníků z Vídně, kteří Cimrmanovsky objevovali Ivicu Strausse, z koncertu udělali kabaret s harmonikou, který  zřejmě spletli o den, kdy měl být dáván na Silvestra. Takto to bylo po celé trvání koncertu.

Lidé reptali a byli zklamáni, zejména Ti kteří zaplatili drahé vstupné a těšili se na krásný hudební zážitek.  Mnoho lidí odešlo před koncem. Brněnskou filharmonii budu stále milovat, ale prosím Vás, tohle již příště na Nový rok nedělejte !

MUDr Daniel Rychnovský

Zdroj: http://www.rychnovsky-brno.cz/152-novorocni-koncert-filharmonie-nebo-kabaret