Ve čtvrtek 5. ledna 2011 byla v Karlových Varech na tiskové konferenci za účasti médií podepsána Tříkrálová dohoda o volební spolupráci do krajských voleb 2012 mezi KDU-ČSL, Strany Zelených  a Hnutím  O co jim jde.  Dohodu kandidovat pod společnou značkou Koalice pro Karlovarský kraj stvrdili podpisem představitelé uvedených stran Ing. Marek  Poledníček (KDU-ČSL),  Ing. Petr Němec (SZ) a Ing. Otmar Homolka (OOJJ). Zástupci koalice představili základní programové priority s tím, že vývoj spolupráce bude možné sledovat na webu http://www.koalice.com .

Všechny zúčastněné strany spojuje kromě programové blízkosti zejména nezkorumpovanost a finanční nezávislost. Partneři prohlašují, že v případě zvolení jsou připraveni účinně spolupracovat na prosazení společného volebního programu pro rok 2012 – 2016.

Koalice pro Karlovarský kraj je na politické scéně od roku 2004, od kdy ve volbách do zastupitelstva Karlovarského kraje spolupracovali pod  hlavičkou Koalice pro Karlovarský kraj KDU-ČSL se Stranou zelených a Hnutím nezávislých pro harmonický rozvoj měst a obcí. Její zástupci, kteří získali mandáty zastupitelů, pracovali ve prospěch rozvoje Karlovarského kraje mimo tehdejší i současnou volební koalici.

V Karlových Varech 5. ledna 2012

V Karlových Varech 5. ledna 2012