„Právě dnes se mnoho řidičů odhodlalo koupit novou dálniční známku, jelikož ta loňská platila jen do včerejška. Kromě výrazně vyšší ceny na ně ale čekalo další překvapení – nedostatek dálničních známek na prodejních místech,“ říká 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Dnes ráno jsem navštívil celkem 7 čerpacích stanic a 4 pobočky České pošty na Moravě s cílem pořídit si novou dálniční známku. Bohužel neúspěšně,“ říká Jurečka. „Nelze se omlouvat tím, že všichni najednou chtěli známku v jeden den, to je pravidlo. Je však s podivem, že stát není schopen natisknout a distribuovat dostatečný počet samolepek, které se prodávají za vysokou cenu.“

„Jízda po dálnicích se tak stává nedostupnou. Nejenže D1 je v katastrofálním stavu, D47 se vlní, ale už není dostupná ani dálniční známka za luxusní cenu 1500 Kč. A dle slov obsluhy čerpacích stanic jsou dnes ráno podobným problémem postiženy desítky řidičů,“ dodává místopředseda lidovců.