Brno – Zpřístupnit staré cesty v Podkomorském lese a obnovit lodní zastávku Obora. Obojí je součástí plánu soukromého investora obnovit stejnojmenný kemp u Brněnské přehrady. Tento týden představil svůj projekt i lidem z městské části Bystrc, jejíž radnice nyní záměr posuzuje. Plány investora zatím narážejí na územní plán Brna.

Společnost Greendam plánuje v areálu zbořit staré rozpadající se chatky a postavit místo nich moderní cihlové domy. „V šestnácti menších budovách a třech větších pavlačových domech vznikne sto padesát pokojů, které si mohou zájemci i dlouhodobě pronajímat. Volné prostory poslouží jako autokemp,“ sdělil architekt Petr Hrůša, který projekt vypracoval.

Část Brněnské přehrady v blízkosti hradu Veveří se tak může dočkat oživení. Stejně jako od roku 2005 zrušená lodní zastávka Obora. „V okolí je spousta krásných cest nabízejících výlety do okolí, například k Ríšově studánce. Je to křižovatka cyklistických i turistických tras. Počítáme s obnovou výletní restaurace, která je jednou z nejstarších svého typu v okolí Brna. Lodní zastávka jí přinese další zákazníky,“ konstatoval architekt Hrůša.

(…)

Zkráceno, celý článek si přečtěte na brnensky.denik.cz