Také v úterý monitorovali strážníci Poříční jednotky led na zamrzlých brněnských vodních plochách. Měření přineslo zcela totožné číselné údaje, jako v posledních dnech, avšak střídání mrazu s teplotami nad nulou společně se slunečními paprsky mění podmínky pro bruslaře.

21. 2. 2012 u kraje střed
Brněnská přehrada 36 cm 36 cm
Žebětínský rybník 34 cm 33 cm
Líšeň – Mariánské údolí 30 cm 29 cm
Dvorska – nádrž 23 cm 23 cm
Chrlice, jezera 30 cm 29 cm
Holásky, jezero 28 cm 28 cm
Mokrá Hora 30 cm 29 cm

Přestože je led silný, jeho povrch je převážně nerovnoměrný a pro pohyb na bruslích nevhodný. Tloušťka ledu na Brněnské přehradě je i nadále 36 centimetrů. Lokalita mezi nudistickou pláží a Sokolským koupalištěm zůstává riziková. Návštěvníkům nádrže tam hrozí pád do některé z velkých děr nebo prolomení ledu poškozeného vlivem vzduchových kapes. Na přítoku v části od Rokle k Veverské Bítýšce platí permanentní varování kvůli možným vodním proudům, jejichž vlivem může být led tenký a křehký.

Zvýšenou pozornost věnují přehradě i nadále strážníci Jednotky poříční. Nenadálé události jsou strážníci městské policie připraveni řešit na tísňové lince 156.

(jag)
Městská policie Brno