Jižní Morava – Velké střídání stráží mají na programu jihomoravští lidovci. Alespoň co se týče kandidátky do krajského zastupitelstva. Ze současných šestnácti zastupitelů jich totiž na prvních dvaceti místech figuruje jen sedm.

Prvních dvacet jmen kandidátní listiny zveřejnili křesťanští demokraté včera. Objevují se mezi nimi jen dva současní krajští radní. Kandidát na hejtmana Stanislav Juránek a jeho vyzyvatel v stranických primárkách David Macek. „Za tak velkou obměnu jsem rád. V posledních dvou volebních obdobích se totiž v zastupitelstvu za naši stranu změnila jediná tvář. Teď nastoupí noví lidé a věřím, že to pro nás bude impuls,“ uvedl Macek.
Podle brněnského politologa z Masarykovy univerzity Michala Pinka není zřejmé, co za podobou kandidátky stojí. „Je možné, že dosavadní zastupitelé nechtěli pokračovat. V opačném případě to ale naznačuje změny uvnitř strany. Každopádně zveřejnit kandidátku tak brzy před podzimními volbami není moc strategické. Ostatní strany podle ní mohou ty svoje upravit,“ upozornil Pink.

Brněnský deník | 13.3.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | autor: (pj)