Srdečně zveme všechny divadelní příznivce do Společenského centra na komedii brněnského autora Arnošta Goldflama „DÁMSKÁ ŠATNA“.

Hra je vtipnou sondou do zákulisí divadla i osudů čtyř různých žen. Čtyři kolegyně, kamarádky, ale i soupeřky se potkávají v šatně, která se stává místem, kde se vše probírá, posuzuje a určuje. Dámská šatna je tak středobodem, duší, pranýřem i obrazem divadla. Komedie je hereckým koncertem plným převleků. V režii Pavla Vašíčka ji nastudoval divadelní spolek PRKNO z Veverské Bítýšky. Hrají Eva Jakubcová, Jitka Malíčková, Zuzana Krézková a Jarka Vykoupilová.

Spolek Prkno vznikl v roce 1996 a v současné době patří mezi přední moravské ochotnické soubory. Každý rok se zúčastňuje postupových soutěží, kde sbírá individuální ocenění za herecké výkony i režii. Za celou dobu svého působení nasbíral téměř 50 cen a nastudoval přes třicet divadelních her. Pravidelně postupuje na prestižní celonárodní přehlídky Šrámkův Písek nebo Divadelní Třebíč. V roce 2008 se úspěšně představil s tragikomedií Dva až na národní přehlídce amatérských souborů Divadelní Hronov. Prkno také pravidelně hostuje v brněnském divadle „Husa na provázku“, v divadle Barka, ve Vaňkovce, na festivalu „Mezi ploty“.

Přijďte se v pátek 30. března 2012 podívat na pěkné představení a podpořit tak činnost i nadšení ochotníků!

Bohdana Sekyrová,
vedoucí odboru kultury