Brněnská zoo chystá další atrakce – hitem příštího léta se má stát africká vesnice nebo výběh, kde lidé vejdou mezi klokany. Celkem v zahradě přibudou tři pavilony za 54 milionů korun. Největší problém zahrady na Mniší hoře v Bystrci ovšem zůstává. Je jím parkování.

Návrh nové expozice v brněnské zoo ve stylu africké vesnice

Stokilometrový výlet s několika zvířaty ve špinavých klecích, tak hanlivě někteří lidé mluví o návštěvě brněnské zoo. Ta se však zvolna proměňuje. Po loňské Beringii přibudou již příští rok tři nové pavilony. Zvířata v nich lidé potkají bez jakýchkoli bariér.

Možná ještě letos se výběh Beringie, ve kterém žijí také medvědi Kamčatka, Jelizar a jejich mláďata, rozšíří o část s orly. „Lidé nově budou moci chodit jejich průchozí voliérou. Další části nabídnou uzavřené výběhy skunků a ursonů kanadských. Na ty bude pohled z nové vyhlídky,“ popsala mluvčí zoo Lucie Kapounová. Trojice expozic Beringie naváže na dnešní výběh bobrů.

Příští rok v létě by se měl tahákem zoo stát výběh klokanů. Bude totiž průchozí bez bariér. „Chceme, aby měli lidé se zvířaty co nejbližší kontakt. Budou tak moci projít přímo mezi klokany. Kdo se ale bojí, může voliéru obejít dokola a pozorovat vše za sklem,“ vylíčila mluvčí. Podobný výběh už má několik let třeba zoo v Lešné či Praze.

(…)

Zkráceno, celý text článku najdete na brno.idnes.cz Zdroj:Bystrčník, www.bystrcnik.cz