Daniel RychnovskýDnes jsem   se dost naštval.Probíhalo jednání brněnského zastupitelstva, kde se mimo jiné vyjadřovali lidé z MČ Kohoutovice a protestovali proti změně územního plánu. Logicky – z lesa za jejich ulicí mají vzniknout hromadné garáže a lidé to tam nechtějí.Je třeba schválit změnu územního plánu , kde se má překvalifikovat plocha zeleně na plochu pro výstavbu garáží.
V sále byla  řada nespokojených lidí a hlásili se o slovo. Mezi nimi  se přihlásil i malý klučina.Primátor ho zavolal k mikrofonu a zeptal se  kolik mu je. Odpověděl  dvanáct. Tak to nemůžeš vystoupit- pěkně běž zpátky.Začal argumentovat zákonem o obcích , kde občan má právo vystoupit k předmětnému bodu, pokud má 18 let. Argumentovali jsme  ale marně , že to neznamená, že by nemohl vystoupit tento malý chlapec. Bez výsledku- primátor mi dokonce vypnul mikrofon , tak jsem se musel domáhat svého práva o technickou poznámku  silným hlasem.Chtěli jsme totiž , aby o tom nechal hlasovat, zda ten kluk může vystoupit, či ne.Myslím, že by mu to nic neudělalo.
Bez výsledku .Asi měl strach, že mu ten kluk řekne , že do lesa chodí krmit veverky. Mohlo by to vadit developerským plánům.