Městská policie radí, jak nejlépe se individuálně přepravovat na soutěžní ohňostroje.

1. Především doporučujeme využití městské hromadné dopravy, která bude významně posílena.
  2. Vlastním vozidlem jeďte dle pokynů policistů a strážníků – mají vždy aktuální informace o celkové dopravní situaci v dotčené oblasti a budou vás směrovat na volné plochy s možností zaparkovat.
  3. Hlavní parkovací plochy jsou na ul. Stará dálnice, kde je vytvořeno cca 1200 parkovacích míst (zajištěno přenosným dopravním značením). Další plochy jsou podpůrné – parkoviště na ul. Páteřní – pod nákup. stř. „Maxt“ ( 150 parkovacích míst), na celé ulici Vejrostově a v sídlištní zástavbě Bystrc cca 500 parkovacích míst. Návštěvníci přijíždějící na ohňostroje z Kníniček mohou najíždět ul. Rekreační – zde bude po dobu nájezdu otočen jednosměrný provoz směrem k ul. Hrázní.
  4. Příjezd a parkování od Kuřimi je řešeno samostatně, kapacitně cca pro 1500 vozidel u obce Rozdrojovice. Je nutné počítat s tím, že se řidiči nedostanou do Kníniček, ale budou muset svá vozidla zaparkovat na komunikaci mezi obcemi Rozdrojovice a Kníničky a úsek cca 1,5 km absolvovat pěšky (nutná určitá časová rezerva před zahájením ohňostroje). Ze všech zde připravených parkovacích míst je docházková vzdálenost podstatně větší, než od zastávek MHD!
  5. Upozorňujeme, že bude pro zajištění bezpečnosti chodců uzavřena pro motoristy ulice Přístavní, kde je očekáván největší pohyb pěších diváků. Další dílčí uzávěry budou provedeny na ul. Nad dědinou, Píškova, Stará dálnice (ve směru k ul. Rakovecké), Obvodová směrem k ul. Přístavní (objížďka po ul. Odbojářské).
  6. Vozidla, která řidiči ponechají v rozporu s dopravním značením na ulici Páteřní, budou odtažena v zájmu udržení průjezdnosti této důležité (páteřní) rozjezdové trasy.
  7. Rozjezd vozidel bude směrován následovně: I. Obvodová – Kníničská – Brno-střed; II. Vejrostova směr Odbojářská – Kníničská Brno-střed; III. Ondrova – Bystrcká směr Brno-Komín nebo Brno-venkov – Jinačovice; IV. Stará dálnice – Žebětín nebo Kohoutovice; V. Rakovecká směr Brno-venkov – Ostrovačice, Veverská Bítýška.
  8. V souvislosti s odjezdem velkého množství tramvají bude uzavřen přejezd Bystrcká – Kníničská u OBI! Řidičům jedoucí do MČ Bystrc bude umožněn přejezd tramvajového tělesa v prostoru zastávky Branka.
  9. Zdůrazňujeme, že ve směru do města od Bystrckého mostu budou v souvislosti s urychlením provozu na komunikaci zprovozněny oba dva jízdní pruhy (dle přenosného dopravního značení) pouze pro jízdu směrem do centra.
  10. Upozorňujeme všechny řidiče, že jsou povinni dodržovat dopravní předpisy a řídit se dopravním značením. Zdůrazňujeme zvláště význam ulice Páteřní, na které v žádném případě neodstavujte svá vozidla! Jedná se o významnou komunikaci, která plní důležitou funkci při rozjezdu vozidel po skončení ohňostroje.

UPOZORŇUJEME VŠECHNY ŘIDIČE VOZIDEL, KTEŘÍ VYUŽIJÍ MIMOŘÁDNÁ ZÁCHYTNÁ PARKOVIŠTĚ, NA POVINNOST ODJEZDU PO SKONČENÍ OHŇOSTROJE – NEJPOZDĚJI DO 00:30 HOD.

(dk)
Městská policie Brno