Praha l Neparlamentní lidovci pomýšlejí na návrat do vrcholné politiky. Poslední průzkumy jim k tomu dávají nadějné vyhlídky. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na programové konferenci v Praze zdůraznil, že strana je připravena převzít odpovědnost a spolupracovat se všemi nezkompromitovanými lidmi, kteří jsou připraveni „rozlomit“ struktury vysávající veřejné peníze. Kritizoval ale mimo jiné i zneužívání sociálních dávek a špatné čerpání evropských fondů.

Lidovci se podle svých prohlášení chystají být ekonomickou i politickou alternativou současného vývoje v ČR. Bělobrádek je přesvědčen, že nastal čas, aby si stát vzal „tvrdě a nekompromisně“ zpět peníze, za něž si lidé bez odpovídajících přiznaných příjmů kupují tryskáče, či je mají zakopané pod podlahou. Stát si ale musí vzít zpět i peníze neoprávněně vyplácené na sociálních dávkách. „Šizení státu na daních a podvádění s dávkami je stejný zločin,“ míní šéf lidovců. Fatálním problémem je podle něj i čerpání evropských fondů. „Říkáme ne kmotrovskému rozkrádání státu,“ řekl.

E15 | 28.5.2012 | Rubrika: Události | Strana: 2 | autor: >vrb, čtk