Daniel RychnovskýNa posledním jednání Zastupitelstva města Brna jsem se setkal pozoruhodným jevem.

V bodě 30  byl projednávám prodej  činžovních domů do osobního vlastnictví nájemníků a šlo o 64 domů, kde lidé žádali, aby jim bylo umožněno dům koupit. Argumentovali špatnou správou městské části, zanedbaností , rozdíly mezi domy ve kterých bydlí a stejnými domy, které již byly prodány a lidé si je opravili za vlastní prostředky. Snažili jsme se lidem pomoci a dosáhlo se nakonec hlasování o každém domu zvlášt.Ani v jednom případě se nenašlo dost hlasů, aby se lidem vyhovělo.Přitom v dosti případech zde bylo i souhlasné stanovisko Městské části, aby byl dům prodán nájemníkům.

O to zarážející je, že ve velké koalici se našlo dost hlasů pro prodej celého komplexu Tivoli na Konečného náměstí v Brně- Středu.

Nájemníkům z Komplexu Tivoli gratuluji, že se to podařilo, ale pak mi není jasné, proč zastupitelé z ODS a ČSSD nevyhověli i ostatním žadatelům ? Argument, že do domů bylo investováno kulhá, protože i Tivoli dostalo dotaci  a byly krásně opraveny střechy a fasády.

O to více mne mrzí, že se nepodařilo pomoci i těm ostatním, kteří  osobně na ZMB byli přítomni. Budou se o to muset pokusit příště znovu.