Daniel RychnovskýKlasická situace : Lidé, kteří bydlí na Kolišti 11 , kde si koupili dům mají za svým domem ve vnitrobloku pozemek se zelení,který patří městu a který si nestihli odkoupit .Přesto jej ale považují za cenný, protože mají do vnitrobloku ložnice a dětské pokoje- ostatně znáte všichni, jak vypadá provoz na Kolišti….

Pozemek ale sousedí i s parcelou na které stojí Úřad pro hospodářskou soutěž, který by zde chtěl mít parkoviště.Zajímavé je i to, že odhadní cena pozemku byla stanovena na 2 600 000 a za tuto cenu má být koupě mezi městem Brnem a ÚHOS realisována., přestože majitelé  domu nabídli 2 900 000 , tedy o třista tisíc víc. Natolik o tuto oázu stojí.

Žádná argumentace nepomohla , hlasy velké koalice  bylo odhlasováno, že se pozemek prodá úřadu a bude z něj parkoviště. Lidé z Koliště 11 tak budou  mít auta z obou stran.Přitom parkovacích  betonových  i asfaltových ploch je ve vnitrobloku  kolem dost.

Tak nevím…Argumentovali jsme jak to šlo, ale marně.