Jedna z bystrckých hlídek městské policie vyjížděla v pátek 15. června kolem půl čtvrté ráno na čerpací stanici ve Štouračově ulici. Podle sdělení personálu tam měl podnapilý muž obtěžovat personál.

Strážníci byli během několika minut na místě, a když vystupovali ze služebního auta, všimli si osoby spěchající pryč z prodejny patřící k benzínové pumpě. Obsluha benzínky ihned začala gestikulovat, že jde o uvedeného muže. Hlídka ho proto vyzvala, aby zastavil, načež muž ještě zrychlil krok. Když i na další výzvy reagoval pouze urážkami a stále se zvyšujícím tempem chůze, rozběhli se strážníci za ním. Když šestatřicetiletého muže dostihli, otočil se směrem k nim a i nadále je slovně inzultoval. Poté se pokusil jednoho ze zasahujících členů hlídky udeřit pravým hákem. Strážník však pohotově ráně uhnul a na muže neprodleně použil donucovací prostředky, za pomoci svého kolegy jej svedl na zem a nasadil mu pouta.

Přes operační středisko pak hlídka přivolala Policii České republiky, protože pojala důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

(jag)
Městská policie Brno