Sice menší luxus co se týká péče, zato možnost protáhnout svaly zadarmo nabídne vznikající horolezecká stěna v brněnských Kníničkách. Tamní radnice ji chce otevřít letos v říjnu. Brňané díky ní dostanou první velkou stěnu, na které si mohou vyzkoušet zdarma takzvaný bouldering.

V ostatních brněnských lezeckých centrech musí počítat s poplatkem. „Zaplatíme za stěnu víc než tři a půl milionu korun. Vyroste pod širým nebem ve sportovním areálu u ulici Dolní louky, který postupně vybavujeme novými atrakcemi. Kromě posilovacích strojů pro děti i dospělé tam návštěvníci využijí například stůl na stolní tenis nebo hřiště na pétanque. Stěnou zakončíme úpravu areálu,“ sdělil starosta Kníniček Martin Žák.Podle něj bude nová atrakce největší volně přístupnou horolezeckou stěnou v Brně. „Dlouhá bude čtrnáct metrů a vysoká zhruba tři. Využijí ji zejména milovníci boulderingu, čili lezení bez jištění na nižších stěnách. K dispozici budou mít několik desítek různých tras. Vybavení si však musí lezci přinést vlastní. Jen doufám, že se nám nebudou ztrácet úchyty. Ale ty nám snad sportovci ohlídají,“ sdělil starosta.

(…)

Zkráceno, celý článek Jana Spěšného si přečtěte na brnensky.denik.cz