Regionpasy – projekt jihomoravské KDU-ČSL (www.spolecnenajednelodi.cz), který vzbudil velkou polemiku v médiích a zájem občanů, mají své zastánce i v ostatních krajích. Nejnověji se k projektu REGIONPASY přihlásili i lídři krajů Vysočina a Olomouc,Vít Kaňkovský a Marian Jurečka.
Regionpasy se staly předmětem velké diskuze – mohly by totiž občanům kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Regionpasy by měly navázat na projekt rodinných pasů a senior pasů, o jejichž prosazení se v minulosti zasadil Stanislav Juránek. Ty by mohly občanům jihomoravského kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Marian Jurečka a Vítk Kaňkovský veřejně vystoupili na podporu tohoto projektu a deklarovali ochotu jej prosadit i ve svých volebních krajích. V době, kdy lidé obracejí každou korunu, je tato iniciativa trefou do černého, řekl Marian Jurečka, který je 1. místopředsedou KDU-ČSL.

Alexandra Alvarová
tisková mluvčí KDU-ČSL