Obchodní dům Kaufland, který na Kamechách plánuje postavit společnost Reko, se opozdí. Stavba, s níž se podle optimistických předpokladů mohlo začít už letos na podzim, se odkládá na rok 2014. Na základě informací ze schůzky s obchodním ředitelem firmy Reko to dnes Bystrčníku oznámil zastupitel Ing. Luboš Raus (Zelená pro Bystrc).

„Z pověření výboru pro rozvoj infrastruktury Kamech jsem navštívil pana Ing. Pavla Knapce, obchodního ředitele firmy Reko,“ sdělil Luboš Raus, „Pan Knapec na setkání uvedl, že práce na přípravě výstavby Kauflandu se poněkud opožďují. Důvodem je údajně to, že jednání na brněnském magistrátu se vedou v kontextu celých Kamech. Časový výhled je nyní zhruba následující: v létě 2012 budou probíhat jednání s Kauflandem o podobě stavby, na podzim 2012 bude záměr představen radnici a občanům. V příštím roce proběhne územní řízení a společnost získá stavební povolení. Stavba samotná se realizuje v roce 2014, na jehož konci by měl být Kaufland otevřen.“

Supermarket Kaufland má stát poblíž křížení ulice Vejrostovy a Říčanské, na ploše, která je už nyní pro něj vyhrazena v územním plánu. Budova má kromě samotného obchodu se vším možným nabídnout i nákupní galerii. Obyvatelé Kamech vesměs záměr vítají, proti projektu však zaznívají i námitky; například místostarosta Tomáš Přibislavský (TOP 09) poukázal na to, že tak veliké obchodní centrum stáhne na Kamechy nezanedbatelný objem dopravy z okolí.

Během příštích dvou let tak v Bystrci zřejmě žádné nové velké nákupní centrum nevznikne. Plán na stavbu druhého supermarketu Kaufland na ploše pod nákupním střediskem MAX (Kubíčkova) narazil na výrazný nesouhlas radnice a pokud se jej investor pokusí překonat – což se neví – je jisté, že mu to nějaký čas zabere.

-vl-

Zdroj: Bystrčník, www.bystrcnik.cz