Daniel RychnovskýV Praze plánují stavbu třetího koncertního sálu.Smetanova síň, ani Rudolfinum již nestačí. V Brně, kde není žádný koncertní sál není zájem jej ani vybudovat. Logicky, dá to spoustu námahy a nepřinese to moc politických bodů. Tak proč se do toho hnát. Znovu byla oživena myšlenka vytvořit jeden univerzální orchestr spojením orchestrů opery a filharmonie. Gratuluji . Ještě bychom mohli z Janáčkovy opery vytvořit Stadthalle a ušetříme ještě víc. Takový robot pro všechno za jedny peníze , krouhá, hněte, šlehá, mele i lisuje, ale kvalitu nehledejte. Pláču. Kde je nějaká touha po tom, aby odkaz Janáčkův, pro Brno tak významný konečně došel naplnění v důstojném koncertním sále! Není kde hrát Synfoniettu.Vždyť i ve Zlíně již postavili koncertní síň. Kde je zájem postavit konečně sál pro brněnskou filharmonii kde bude akusticky slyšet ? Mám obavy , že se hned tak nedočkáme . Nejméně 2 roky bude ještě Brno stagnovat. Uvidíme, zda potom svitne naděje.