V úterý 4.9. uvidíte  v OVM od 21.00 jedničku na kandidátce pro Kraj Vysočina, Víta Kaňkovského. Představujeme Vám lékaře, který je pověstný svým klidným úsudkem a svou vytrvalostí.

Kraj Vysočina

Vít Kaňkovský
je primářem a ortopedem havlíčkobrodské nemocnice,kde v letech 2006-2011 vykonával funkci ředitele.
Je 17 let ženatý a s manželkou Magdalénou vychovávají 4 děti, 3 dcery a 1 syna. Nejmladší dcerka se narodila na jaře tohoto roku. Vít Kaňkovský je nestraník, ale dlouhodobě se hlásí ke křesťanskodemokratickému proudu v politice a čtvrté volební období je zastupitelem města Třešť za KDU-ČSL. Chtěl by se podílet na kultivaci mizerného politického stylu v naší zemi, i proto přijal nabídku být lídrem kandidátky KDU-ČSL v Kraji Vysočina. Další velkou motivací je pro něj prosazení změny  zdravotní politiky, která zachová dostupnou a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany kraje. Ve volném čase rád hraje tenis, v zimě lyžuje a je nadšeným hudebníkem. Působí jako zpěvák hudební skupiny Pozdní sběr, složené ze zdravotníků havlíčkobrodské nemocnice.
Je velmi vytrvalý, rychle se učí a své soupeře nikdy neuráží, což je dnes v politice vzácné.

Alexandra Alvarová
tisková mluvčí KDU-ČSL

Online OVM ke shlédnutí zde: www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/