Brno – Investor chce zastavět sportovním areálem větší území, než původně zamýšlel. Lidé z brněnských Kohoutovic se bojí, že přijdou o louku.

Projekt na stavbu nového sportovního areálu na louce u Stamicovy ulice v brněnské městské části Kohoutovice musel soukromý investor kvůli vedení vzdušné radiové linky přepracovat. O pozemky, jejichž prodej mu už posvětil i brněnský magistrát, tak musí žádat znovu. Některým tamním obyvatelům vadí, že kvůli centru zmizí rozlehlá louka. Podle nové studie chce totiž investor zastavět víc plochy než původně.

Tvrdí přitom, že jinak se do budovy nevejde vše, co v ní má být. „Kvůli vedení linky jsme ji snížili. Aby se do ní vešlo vše, co do sportovního centra patří, museli jsme rozšířit zastavěnou plochu. Nyní také musíme znovu oběhat všechny úřady, zda nám nový projekt schválí,“ sdělil jednatel společnosti V Honey Zdeněk Vančura. Právě tato společnost chce areál v Kohoutovicích stavět.

Rozšíření zastavěné části areálu z původních sedmnácti set na více než dva tisíce sto metrů čtverečních některé lidi z Kohoutovic popudilo. „Louku využívají místní pejskaři a v zimě u ní sáňkují děti. Moc se mi tedy nelíbí, že poslední větší zelenou plochu mezi paneláky nahradí stavba,“ řekla například Jiřina Schwarzmayerová.

Stavba se nelíbí ani lidem z občanského sdružení Pro Kohoutovice. „Zničí se tím jediná velká louka v okolí. Podobnou stavbu by měl navíc někdo s obyvateli projednat, což se původně nestalo. Radnice nám pořád slibuje, že podobné akce bude veřejně prezentovat. Pokud na ni ale netlačíme, vše ututlá,“ sdělila Dana Kalčíková ze sdružení.

(…) Zkráceno, celý článek si přečtěte na brnensky.denik.cz
Foto denik.cz