TJ Sokol Javůrek  a  Obecní úřad Javůrek pořádají v sobotu 22. 9. 2012 cyklistický závod Tour de Javůrek pro amatéry následujících věkových kategorií

1. Děti 6-10 roků
  2. Děti 11-15 roků
  3. Kategorie muži (1) 15 – 35 roků
  4. Kategorie muži (2) 35 – 49 roků
  5. Kategorie muži (3) 50 – 100 roků
  6. Kategorie ženy 15 -100 roků

Prezentace proběhne na obecním úřadu v  Javůrku

• děti 12,30 – 13,00 hodin
  • dospělí 13,00 – 14,40 hodin

Start závodu za obecním úřadem:

• děti 6-10 roků 13,10hodin – trasa 3km
  • děti 11-15 roků  13,30 hodin – trasa 5km
  • ženy 15,00 hodin – trasa 23km
  • muži (1, 2, 3) 14,55 hodin – trasa 32km

Trasa pro děti je vedena po cyklostezce, trasa pro dospělé je vedena po cyklostezce s přejezdy po silnici.

Rozpis trasy pro muže: Javůrek za obecním úřadem – Valentova hájovna – sv.Anna – Domašov – Bahňák – Dolní Říčky – Javůrek vysílač Eurotel – směr Veverské Knínice Orlík – Foralova hájovna (Hvozdec) – Veverská Bítýška sídliště – proti proudu Bílého potoka směr Hálův mlýn – Šmelcovna –Javůrek obecní úřad

Rozpis trasy pro ženy: Javůrek za obecním úřadem – Javůrek vysílač Eurotel – směr Veverské Knínice Orlík – Foralova hájovna Hvozdec – Veverská Bítýška sídliště – proti proudu Bílého potoka směr Hálův mlýn – Šmelcovna – Javůrek obecní úřad

Startovné bude uhrazeno při prezentaci.

• účastníci 15 – 18roků, studenti a důchodci na místě 100Kč,
  • účastníci 19 – 63roků na místě 150kč,

Přihlášky  elektronicky na blackji@seznam.cz nebo na místě. Do přihlášky uvádějte příjmení – jméno – tel. – email – adresu – datum narození. Občerstvení je zajištěno pro všechny účastníky. Medaile a věcné ceny obdrží první tři závodníci z každé kategorie, každý účastník závodu obdrží pamětní listinu. Věcné ceny na dalších místech budou zajištěny  dle možností a  sponzorů.

Účastníci startují na vlastní nebezpečí a jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu, účastníci mladší 18 roků startují pouze s písemným souhlasem zákonného zástupce. Pro všechny účastníky je povinná cyklistická přilba.

Srdečně zveme všechny příznivce rekreační cyklistiky k hojné účasti. Přihlášky: Mgr. Jiří Černý, Javůrek 33, 66483 Domašov; tel: 737 805 861, blackji@seznam.cz.

www.obecjavurek.cz
Fotografie z Tour de Javůrek 2010 najdete na mag80.rajce.idnes.cz