Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes ostře kritizoval předvolební volební výzkumy ve veřejnoprávních médiích, které v mnohých krajích dávali lidovcům výrazně méně, než nakonec získali. Podle lidovců se jednalo o manipulaci s cílem je poškodit.
„Opakovaně KDU-ČSL získala ve volbách více, než ukazovaly výzkumy veřejného mínění. Jestliže nás odmítli pozvat do některých předvolebních debat Českého rozhlasu na základě pochybných průzkumů, měla by na to Rada Českého rozhlasu a České televize rozhodně reagovat,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Například v Královéhradeckém a Olomouckém kraji nás odmítli pozvat do předvolebních debat s tím, že nemáme více než 90% pravděpodobnost překročení pěti procent. „V obou jsme pak přeskočili desetiprocentní hranici,“ prohlásil 1. Místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka, který vedl kandidátku v Olomouckém kraji.“

„Tím nás každopádně veřejnoprávní rozhlas velmi poškodil, pravděpodobně dosáhli ještě lepších výsledků,“ dodal místopředseda Jurečka.