Ačkoli ještě neskončil leden, již devětkrát letos slaňovali strážníci z  Jednotky operativního zásahu do bytů bezmocných a ohrožených brňanů. K zatím poslednímu zásahu došlo ve čtvrtek 24. ledna v Kohoutovicích.

V odpoledních hodinách byla operačním střediskem vyslána hlídka místně příslušného revíru do nájemního domu v Uličce, kde se měla  nacházet žena v ohrožení života. Bezradný jednašedesátiletý pečovatel strážníkům na lince 156 uvedl, že má značné obavy o život a zdraví šedesátileté ženy, protože se nemohl dostat do bytu. Klíče totiž byly totiž zastrčeny v zámku, přičemž handicapovaná žena nereagovala na zvonění a bouchání. Na místo proto byla vyslána Jednotka operativního zásahu. Jako nejrychlejší možnost vstupu do bytu strážníci vyhodnotili použití slaňovací techniky a po dohodě se sousedem z vyššího patra domu slanili na balkon.

Případ měl tentokrát šťastný konec. Po vstupu do bytu pak strážníci nalezli nemocnou seniorku, které se ujal její pečovatel.

Zdroj:www.bystrcnik.cz