Bazén AquaparkS odřeninou na předloktí skončil Michal Valíček po předvčerejší jízdě na toboganu v aquaparku v městské části Kohoutovice. „Chvíli poté tobogan plavčíci uzavřeli. Vzhledem k tomu, že areálu ještě nejsou ani tři roky, mě to zaráží,“ postěžoval si muž, který aquapark navštěvuje přibližně jednou měsíčně.

Podle správce sportovního areálu Zdeňka Balabána už se problém podařilo částečně odstranit. „Z bazénu, ve kterém lidé po sjetí skluzavky končí, se odlupoval lak. O obvod nádrže se proto v těchto místech mohl někdo odřít. Žádný vážnější úraz se ale nestal. Odlupující se lak jsme provizorně přelepili páskou a tobogan zprovoznili. Plavčíci jej pravidelně kontrolují,“ řekl Balabán.

Areál spravuje městská společnost Starez sport. „Už jsme kontaktovali firmu, která zajišťuje servis. V nejbližších dnech problém odstraní,“ podotkl ředitel společnosti Martin Mikš.

Návštěvníci aqauparku si ale stěžují i na další chyby. „Od začátku provozu se u bazénu tvoří kaluže. Jsou nebezpečné hlavně pro malé děti, které kolem něj běhají. Není totiž problém v kaluži uklouznout a spadnout na tvrdý beton,“ uvedl Valíček. Kaluže vadí i dalším návštěvníkům jediného brněnského aquaparku. „Když tam jdeme s dětmi, musím být hodně opatrná a pečlivě je hlídat, i když nejsou zrovna ve vodě. Několikrát už uklouzly. Mokrá podlaha je tam skutečně nebezpečná,“ postěžovala si například Barbora Rovenská.

Celý článek: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/z-bazenu-se-odlupuje-lak-lidem-hrozi-uraz-20130216.html