hotel-u-stamicovy-planekŽádný polyfunkční objekt u Stamicovy ulice v Kohoutovicích stát nebude. Záměr, který mezi místními lidmi vzbudil mnoho nevole a odporu, přestal existovat. Oznámil to dnes starosta Kohoutovic Petr Šafařík (ČSSD).

„Dne 8. března 2013 byl na úřad městské části doručen dopis od společnosti V-Honey, která v něm sděluje, že především z důvodů celostátně složité ekonomické situace, od záměru výstavby polyfunkčního sportovního centra odstupuje,“ informoval občany starosta. „To znamená, že ani na ulici Stamicově, ani v jiné lokalitě v Kohoutovicích se v nynější době žádný polyfunkční relaxační komplex stavět nebude.“

Společnost V-Honey chtěla do stavby původně investovat sto milionů korun. Místním lidem vadilo, že budova má zabrat louku, tvořící významnou součást městské zeleně. Proti stavbě se ohradili na veřejném projednávání, hlasováním v anketě městské části i sběrem podpisů pod petice.

-vl-

Zdroj: www.bystrcnik.cz