Müllerová projekt zdědila po svém předchůdci ve funkci a spolustraníkovi Jaromíru Drábkovi. Resort má se spořitelnou smlouvu na sKarty do roku 2024. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávyPRAHA -Před ministerstvem práce se konal další happening za zrušení sKaret, přes které k lidem putují dávky a které slouží jako průkaz pro handicapované. Rada postižených a lidovci kritizovali ministryni Ludmilu Müllerovou (TOP 09), že ukončení projektu zdržuje. Ta to odmítla.
Systém kritizoval ombudsman i ochránci soukromí. Stížnosti na něj různým institucím podávali i lidovci. Podle jejich místopředsedy Jana Bartoška vládní TOP 09 v čele ministerstva práce dělala "jeden chybný krok za druhým".  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávyPředseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása vystoupil na happeningu nazvaném Stop sKartě aneb Lurdy na MPSV.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávyRada postižených a lidovci žádali před ministerstvem práce znovu zrušení sKaret, přes které k lidem putují dávky a které slouží jako průkaz pro handicapované.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řekla, že postupuje podle zákonů a platné smlouvy, kterou má její resort na provoz systému s Českou spořitelnou. Dodala, že úřady práce vydávání karet zastavily.

Zdroj:http://www.lidovky.cz/postizeni-a-lidovci-zadali-konec-skaret-mullerova-to-pry-zdrzuje-pyv-/zpravy-domov.aspx?c=A130507_144702_ln_domov_kys