Glutton®_2211_ElectricV sousedním Novém Lískovci si pořídili nový „vysavač nepořádku“ od firmy Glutton. Investice necelého půl miliónu, se dle slov starostky, vrátí. Dle mého je to šance pro každou městskou část – i pro Kohoutovice!

Krásný, elegantní a velmi tichý stroj. Vysaje vše, co mu přijde do cesty. Nepráší a hlavně vše sype rovnou do připravené popelnice. Přesun z lokality na lokalitu dokáže rychlostí 6 Km/hodinu a dle zkušeností z jiných měst, zvládne uklidit až 7 Km znečištěných ulic denně. Cena se liší dle modelu. Obzvláště tím, zda se jedná o model se spalovacím motorem, nebo moderním elektrickým.

V novém Lískovci si pořídili verzi s elektrickým pohonem, který je sice o sto padesát tisíc dražší, ale dle slov starostky, se tato investice zhruba do dvou let vrátí. To nám dnes sdělila na veřejné představení tohoto nástroje sloužícího k zvelebení sousední městské části.

Je jasné, že inspirace přišla z jiných měst, neboť se tento stroj používá i jinde. Například v Praze se využívá dokonce ve třísměnném provozu, rušných pražských ulic.

Osobně se domnívám, že i Kohoutovice by si zasloužili zkvalitnění služeb v oblasti čištění chodníků a silnic. Není tedy důvod, nezačít uvažovat o záměru pořídit podobný stroj i do naší městské části.

Jakub HruškaIMG_6051_e01_small

IMAG2981    IMAG2980  IMAG2979  IMAG2978  IMAG2975