Logo KohoutoviceO zastupitelské posty na kohoutovické radnici se v letošních komunálních volbách, které proběhnou v termínu 10. – 11. října, utká mimo KDU-ČSL ještě dalších devět politických subjektů.  O možnost zastupovat v příštích čtyřech letech kohoutovické občany se v letošních volbách popere deset soupeřů. Potvrdil to dnes právník úřadu Mgr. Martin Láník.

Některé politické subjekty jsou již v Kohoutovicích etablovanými stranami, jiné se zrodily teprve nedávno.  Celkem se tedy o jednadvacet křesel v Kohoutovickém Zastupitelstvu utká kolem dvou set kandidátů.

Ne všechny politické strany totiž  jdou do voleb s plnou kandidátkou, tedy s jednadvaceti jmény na své kandidátce. Tento hendikep je v systému komunálních voleb podstatným faktorem, neboť takovýto politický subjekt neobdrží plných 21 hlasů. Obdrží maximálně takový, který je roven počtu kandidátů na kandidátce. (Kandidátka KDU-ČSL je samozřejmě v plném rozsahu jednadvaceti kandidátů.)

Jak tedy na podzim volit, abych podpořil KDU-ČSL co nejvíce? Je třeba označit celou naší kandidátku, abychom získali celých 21 hlasů, které můžete udělit. (A samozřejmě přimět co nejvíce lidí ve vašem okolí, aby tak učinili také,… 😉 )

V případě, že označíte jen kandidáty preferenčními hlasy, hrozí, že nevyužijete celých 21 hlasů. Dokonce se může stát, že označíte kandidátů více a stane se Váš hlasovací lístek neplatným.

Šťastnou volbu – volbu KDU-ČSL

Vám přeje Jakub Hruška