Policie - ochránci ne obuvníciKolaudace panelových domů na ulici Stamicova proběhla v květnu roku 1978. Od té doby zde auta parkovala nejen „příčně“, ale i „podélně“. Letos je změna! Za podélné parkování se rozdávají pokuty!

IMAG3120Obyvatelé domů parkující na ulici Stamicova, jsou nemile překvapení aktivitou městské policie. Více, než 36 let se zde smělo beztrestně stát – až doposud. V současné době se rozběhla praxe, že za podélné parkování rozdají policisté pokutové bločky.  Nemusím asi uvádět, že pokutování probíhá zpravidla v nočních hodinách.

Jenda věc je, že se jedná o přestupek, druhá je ta, že lidé zkrátka někde parkovat musí. Pokud by zaparkovaná auta nějak vadila průjezdu sanitky, popelářů, nebo hasičů, neřeknu. Praxe je však taková, že všechny tyto vozy zde projedou. (šířka komunikace je přes 6metrů) Ještě zajímavější je, že to začalo vadit až po třech dekádách parkování.

Co s tím?

IMAG3123Řešení můžou být různá, od postavení nového parkoviště, namísto zelené plochy, před domem Stamicova 5. Vyhradit parkovací pás pro auta na čtyřproudé silnici vedoucí nahoru ke středisku a tak dále,… Je to však nutné? Auta zde až na výjimky stojí jen ve večerních hodinách a hlavně nikomu nepřekáží!

IMAG2765-1-1_1

Lidé řeší parkování a hlídání svých vozidel „po svém“.

Jakub Hruška

IMG_6051_e01_small