Zastupitelé za KDU-ČSL se v uplynulém volebním období, jako členové koalice, aktivně podíleli na rozvoji Kohoutovic. Podařilo se nám naplnit většinu volebního programu, se kterým jsme v minulých volbách usilovali o přízeň voličů.

Mezi nejvýznamnější a finančně i administrativně nejnáročnější lze jistě považovat celkovou rekonstrukci bytových jader ve všech obecních bytech. Tento splněný bod programu zásadním způsobem zvýšil komfort a standard bydlení v Kohoutovicích. Vedle rekonstrukcí bytových jader jsme se zaměřili na výměnu starých, mnohdy nevyhovujících výtahů v bytových domech, za moderní, bezpečné a větší výtahy.

Před čtyřmi lety jsme slibovali otevřenou radnici a lepší komunikaci s občany. To se zásadním způsobem podařilo naplnit díky našemu webu mojekohoutovice.cz a fb skupině Kohoutovice, jak je chceme. Tyto dva informační kanály jsou zde pro všechny Kohoutovičáky. Mají možnost se napřímo ptát svých volených zástupců i sousedů. Sdílet si informace, zvát se na různé akce a tvořit tak komunitní život Kohoutovic.

Mezi naše silná témata patří bezpochyby vybudování Společensko-kulturního centra. Jedná se totiž o místo, kde by se mohli lidé scházet, vyjít si za kulturou i zábavou a o které usilujeme už mnoho let. V tomto volebním období se nám podařilo posunout výstavbu od myšlenky k realizaci. Za přispění veřejnosti bylo vybráno místo, kde byly následně vykoupeny pozemky a v rámci veřejné architektonické soutěže (tedy nejtransparentněji, jak to jen jde) byla vybrána konečná podoba tohoto centra.

Za úspěchy považujeme ale i menší projekty, jako je stabilní podpora základním a mateřským školám, které díky řadě dotací a podpoře zásadním způsobem obnovily své zázemí. Namátkou vyberme nové dětské hřiště při ZŠ Chalabalova, opravené sociální zařízení, inline dráhu a nové beachvolejbalové sportoviště za ZŠ Pavlovská přístupné bezplatně široké veřejnosti (a takhle bychom mohli pokračovat dále…).

Kohoutovice se za poslední čtyři roky na první pohled velmi proměnily. A my si troufáme říci, že k lepšímu. Příkladem jsou nejen opravené chodníky a vybudovaná nová parkovací místa, ale například i zcela nové náměstí s vodními prvky, které dělají radost dospělým i dětem a které v těchto letních dnech představují příjemný způsob, jak snižovat teplotu rozpáleného sídliště.

Díky tomu, že jsme v koalici i na městě Brně, máme možnost pomáhat Kohoutovicím i z této úrovně. Nejenže se díky tomu podařilo zajistit financování rekonstrukcí bytových jader, ale také se nám podařilo sehnat peníze na výkup pozemků a projekt na druhé, tréninkové hřiště pro TJ Tatran.

V neposlední řadě bychom rádi zmínili, že se nám v uplynulém období podařilo podporovat, ale i spolupořádat mnoho společenských, kulturních i sportovních akcí. Mladými hody počínaje, … přes Svatomartinské víno, odborné besedy, Vánoční zvonění, … a ohňostrojem konče.

Bc. Jakub Hruška
kandidát na starostu MČ