Milí Kohoutovičáci,

dovolte nám, abychom Vám představili tým, který se na tvorbě kalendáře podílel. Jsou to lidé, kteří obětovali svůj osobní čas, a mnohdy i spánek. Lidé, kteří investovali svoji práci a energii do toho, aby mohla vzniknout důstojná vzpomínka na doby minulé, abychom se mohli všichni společně poohlédnout do minulosti, jak naše krásná obec vznikala a jak se v ní žilo.

Jsme to my, Vaši sousedé – zastupitelé, členové a příznivci kohoutovické KDU-ČSL, kteří jsme pro Vás tento kalendář sestavili. Vzhledem k tomu, že ti, kteří by se takovými věcmi zabývat měli, tak nečiní, rozhodli jsme se situaci napravit.

Naše obec bude v příštím roce slavit kulaté výročí 810 let od první písemné zmínky. Některé nechává historie naší obce chladné a skoro to až vypadá, že je snad ani nezajímá. Vy, ani my mezi takové lidi nepatříme – právě naopak! Právě proto má smysl takové věci společně tvořit. Toto výročí je totiž krásnou příležitostí zavzpomínat na ty, kteří naše Kohoutovice obývali a tvořili dávno před námi. A bez kterých by nemohly být takové, jaké je všichni chceme.

Pevně věříme, že Vám tento kalendář udělá radost a bude se Vám líbit. Pamětníci zavzpomínají, jak se v obci v minulosti žilo a nově přistěhovalí zjistí, že byly Kohoutovice vždy dobrou adresou.

Zakoupit si ho můžete na adrese mojekohoutovice.cz/810. Stejně tak i s vánočními pohledy, či magnetkami na lednici.

Přejeme všem dobrý a úspěšný rok 2020!

Za všechny, kteří se na tvorbě tohoto kalendáře podíleli,
Jakub Hruška
Váš zastupitel za KDU-ČSL