Výpis všech článků rubriky Farnost, celkem 42 článků.

Letošní setkání u Svatomartinského vína proběhne v neděli 12. listopadu 2017 u kohoutovické Kaple Sv. Rodiny.
Žehnání vína začíná po skončení mší svatých tedy cca v 8.30 a v 11.30 hod. na prostranství před kaplí.

Všichni jste srdečně zváni!

Za výbor místní organizace KDU-ČSL zve předseda Bc. Jakub Hruška, místopředseda Ing. Pavel Bartoš a místopředseda Ondřej Valeš

16002776_1207382672702805_752071935238644177_n

V neděli 12.2.2017 se v  18:00 v kapli Svaté rodiny v Kohoutovicích uskuteční Benefiční koncert. K poslechu zahrají Duo Lyriko – Štěpán a Magdalena Graffovi – housle, Petr Levíček – tenor, Martin Jakubíček – varhany. Výtěžkem z benefice bude spolufinancováno dokončení rekonstrukce Domku Svaté rodiny.

Více podrobností včetně skladeb, které zaznějí, naleznete na přiloženém plakátku.
Všichni jste srdečně zváni!

Tento rok se uskuteční celkem dva plesy.

V pátek 27. ledna 2017 od 19:00 již 13. ročník Maškarního plesu v hotelu Myslivna. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Benny Q. Vstupné 350 kč.

maškarní-ples-brno-kohotuovice-hotel-myslivna

V sobotu 11. února 2017 se pak uskuteční v sále Katolického domu v Žebětíně tradiční Farní ples. Zahraje skupina Blackhats. Vstupné 150 kč. Předprodej lístků v neděli 29. ledna a 5. února 2017 v 8:30 a 11:30 v Domku Svaté rodiny, Bašného 40.

15672636_1195344810573258_4523733232523280800_n

15741171_1193743920733347_515066545549987244_n

Symboly Vánoc jsou kromě kapra, stromečku, cukroví a dárků také koledy. Nezapomněli jsme na ně ani v Kohoutovicích. Zde se v Kapli sv. Rodiny konaly sváteční bohoslužby, z nichž vybrané 24.,25. a 30.12.2016, byly hudebně doprovázeny buď Sborem mladých nebo sborem Kůrnice. Jednalo se o příjemné zpestření a zvýraznění kouzelné atmosféry Vánoc. Oběma sborům patří srdečný dík.

15698330_1193744230733316_5818268399733092688_n 15781634_1193744287399977_4937076750110201896_n

DSC_0134

Všichni, kteří si kladete otázku, jak to bude s bohoslužbami v Kohoutovicích v období Vánoc, nezoufejte. Zde přinášíme přehled. Vybrané mše svaté budou i s hudebním doprovodem. Stejně tak bude k dispozici betlémské světlo či návštěva Betléma.

24. 12. 16:00 Štědrý den, mše svatá pro děti, hudební doprovod Sbor mladých, 22:00 Půlnoční mše svatá, slouží P. Jan Pacner, hudební doprovod sbor Kůrnice

25. 12. 7:30, 10:30 slavnost Narození Páně, hudební doprovod sbor Kůrnice

26. 12. 10:30, svátek sv. Štěpána

30. 12. 18:00, slavnost Svaté rodiny (patrocinium kaple); během mše svaté obnova manželských slibů a žehnání manželům, hudební doprovod sbor Kůrnice

31. 12. 16:00, u příležitosti ukončení občanského roku

1. 1. 7:30, 10:30 slavnost Matky Boží, Panny Marie

6. 1. 17:00, slavnost Zjevení Páně

Betlémské světlo bude k dispozici 24. a 25. 12. po všech mších svatých.

Od 24. 12. do 8. 1. půl hodiny před a po každé mši svaté možnost návštěvy Betléma.

IMG_20161207_170540

Ve středu 7.12.2016 se uskutečnila tradiční akce, kdy Dům s pečovatelskou službou navštívil Mikuláš se svými věrnými pomocníky skauty. Skauti 72. oddílu přináší radost spolu s poselstvím blížících se Vánoc již každoročně. Senioři tak měli možnost si poslechnout pár písniček, se skauty si zazpívat vánoční písně a ještě byli obdarováni ručně vyrobenými přáníčky. Společně strávené odpoledne proběhlo v příjemné atmosféře radosti a pokoje.

IMG_20161207_171135_1  IMG_20161207_171614_1

Videozáznam je k dispozici na facebookovém profilu. V celém článku naleznete více fotografií.

Rok se s rokem sešel a je to tu! První adventní neděle. Na věnci už hoří první svíčka, vůně pečeného cukroví se nese domem, děti netrpělivě počítají dny do 24. prosince.

Pro hlubší prožití tohoto období je možnost stažení aplikace „Průvodce adventem“ do chytrých telefonů a tabletů. Je možné tak učinit zdarma pomocí služby „Obchod Play“.

Dnes jsme měli možnost ji v Kohoutovicích oslavit v kapličce Svaté rodiny. Z celého srdce Vám přejeme za tým KDU-ČSL co nejpoklidnější prožití adventní doby v okruhu těch, které máte rádi. 🙂

Autor fotky Jiří Mihola, zdroj: facebook KDU-ČSL

Copy of DSC_0330V neděli 15. listopadu 2015 se již tradičně ochutnávalo Svatomartinské víno z moravských sklepů. Bílé i červené víno nejprve před kaplí Svaté rodiny požehnal Otec Jiří Bůžek. Následovala ochutnávka, která odpoledne pokračovala na prostranství před horním Albertem. I přes deštivé počasí a nepříjemný vítr přišlo na degustaci přes čtyři sta lidí, kterým letošní Svatomartinské víno velmi chutnalo. Příjemná atmosféra setkání je vidět i na fotografiích, na které se můžete podívat zde.

Kohoutovický-kurýr-brno-červenec-srpen-201501

Velikonoce_2015_plakat

Požehnané svátky velikonoční, mnoho rodinné pohody a radosti ze vzkříšení,…přeje místní organizace KDU-ČSL Brno-Kohoutovice