Výpis všech článků rubriky Informace, celkem 240 článků.

REZIDENTNÍ PARKOVÁNÍ V KOHOUTOVICÍCH
ANO / NE / KDY / JAK?
Beseda na téma rezidentního parkování v Brně, představení navrhovaných variant a diskuze případných dopadů pro Kohoutovice.
V úterý 26.3. od 17:00 hod.,
Libušina tř. 27, na konečné MHD Jírovcova v místnosti nad Knihovnou
Srdečně zve KDU-ČSL Kohoutovice.

V rámci projektu „ Rovný přístup k předškolnímu vzdělávání ve městě Brně“ jsou pod záštitou 1. náměstka primátora města Brna Mgr. Petra Hladíka nabízeny pro rodiče budoucích prvňáčků bezplatné vzdělávací semináře pod názvem „Úskalí vstupu dítěte do základního vzdělávání“. Více informací o seminářích a zápisu do 1. tříd najdete v informačním letáku pro rodiče budoucích prvňáčků.

V neděli 26. března 2017 bude v Kohoutovicích neobvykle rušno. Od 10ti hodin dopoledne do 18ti hodin večer bude v areálu fotbalového hřiště Tatran probíhat Velikonoční jarmark. Bude připravena zábava jak pro děti, tak dospělé. Napadá Vás, jak lépe přivítat jaro? Nás tedy ne. 🙂

Kromě toho se téhož dne v Kohoutovicích ve studiu justMOVE uskuteční dvě speciální lekce. Jako první proběhne 16:00 – 18:30 Meditační podvečer, následovat bude od 20:00 – 21:30 taneční workshop Twerk. Více informací naleznete v celém článku.

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.

Zanedlouho nás v Kohoutovicích čeká zápis žáků do prvních tříd. Kdy proběhne? Jak na Chalabalově, tak Pavlovské 7. dubna 2017 (pátek) od 13:00 – 17:00 a 8. dubna 2017 (sobota) od 09:00 – 11:00. Podrobnější informace naleznete na stránkách kohoutovice.brno.cz.

plakát-zápis-2017-pavlosvská (1)

DSC_0196

Nový rok 2017 přinesl i do Kohoutovic řadu nových věcí. Mezi jednu z nich patří čerstvě otevřená kavárna HejwiCafé na Libušině třídě 4. Rozhodla jsem se ji tedy vyzkoušet a o své návštěvě napsat reportáž.

Jaké to tam vlastně je? Jedním slovem, báječné! Za sebe mohu říct, že něco takového v Kohoutovicích moc chybělo. Místo, kde by si člověk mohl v klidu dopřát dobrou kávu či zajít na skleničku vína s přáteli. HejwiCafé toto všechno nabízí. Je to menší kavárna, která po příchodu mile překvapí krásným prosvětleným a moderním interiérem. Kavárnu založila sympatická mladá dvojice, Lukáš Havelka s přítelkyní Terezou Petrlíkovou. „Moc rádi bychom poděkovali studentce FA VUT v Brně Kristýně Uhrové, která je shodou okolností z Kohoutovic, navrhla bar a pomohla s celkovým vzhledem interiéru. Velký dík patří také Pavlu Hlaváčovi, který jakožto šikovný stolař vše vyrobil a sestavil. V neposlední řadě rodině, která nám nevýslovně pomohla a pomáhá,“ nešetří chválou a díky Lukáš s Terezou.

DSC_0175

HejwiCafé disponuje řadou výhod. Jednou z nich je výborně zvolená lokalita. Kavárna se nachází v poliklinice u horního Alberta. Kdo by stále tápal, tak mu třeba napoví, že je to vedle květinářství, optiky či také poměrně nového studia justMove. Pár metrů od kavárny je zastávka trolejbusu 37 „Voříškova“ a s parkováním poblíž kavárny není problém. Když jsem se Lukáše ptala, na základě čeho, si s Terezou vybrali zrovna toto místo a čím je zaujalo oproti jiným, odpověděl. „Prostor, který byl k dispozici v poliklinice se zdál být ideální. Už proto, že právě ona poliklinika nemá místo, kde by člověk počkal na schůzku, na vyšetření u lékaře nebo kde by se člověk zastavil, jen tak, na chvíli relaxoval u kávy. Bylo pro nás velkým štěstím, že se objevil zrovna ve chvíli, kdy jsme potřebovali. Začali jsme tvořit něco, co oba chceme. Něco, co by mohlo fungovat, ne v centru, ne v nákupním středisku, ale v Kohoutovicích, kde podle nás něco takového malého a klidného chybělo.“

DSC_0189

Dalším plusem HejwiCafé (a za mě jakožto člověka, co nemůže lepek a laktózu, je to dost zásadní věc) je nabídka. Kromě výborné kávy si zde člověk vychutná moc dobré smoothie (za mě jednička s hvězdičkou). K dispozici je jak cappucino či jiné nápoje z „normálního“ kravského mléka, tak sójového, mandlového či kokosového. „Chceme dělat kavárnu tak, jak se má, a to se vším všudy. Od perfektního espressa přes lahodné Caffé latté, po domácí dort, zákusek i chléb. Chceme, aby se u nás lidé cítili dobře. Nebudeme dělat ramena, když si u nás někdo objedná “presso”, ale s péčí mu nabídneme ve správné formě ten finální produkt, který za slovem “presso” hledá,“ říká Lukáš, když se ho ptám, jak by popsal nabídku kavárny. Na otázku, co by doporučil, mě seznamuje mimo jiné i s plány na teplejší období roku. „Určitě bych doporučil vše, co Tereza upeče, ono to vlastně je každý den něco úplně jiného, takže si nenechejte ujít ani jednu dobrotu, která tady vznikne s láskou, a to myslím naprosto vážně, že láska v tom je! Také máme nabídku rumů, které se budou postupně obměňovat, domácí limonády, kávové speciality jako třeba Moccaccino nebo Bon-bon. Taky se můžete těšit na léto, budou domácí zmrzky a osvěžující nápojové speciality.“

Kavárna má otevřeno každý všední den od deseti hodin ráno do osmi hodin večer. Možná potkáte i fenku Suri, která je moc hodná, občas zaštěká, ale neublíží. „Až všechny pozná a zvykne si, tak štěkat nebude, to slibuje,“ říká Lukáš.

Za sebe mohu návštěvu kavárny vřele doporučit. Jsem moc ráda, že něco takového v Kohoutovicích vzniklo a člověk nemusí pořád utíkat do centra. Nejlepší je se přesvědčit na vlastní oči.

DSC_0199 DSC_0214

SVČ Lužánky – pracoviště Legato pořádá 13. ročník cestovatelských besed s promítáním na Stamicove 7  v Kohoutovicích. Přijďte se podívat! Už zítra o Íránu. Vstupné je dobrovolné. Více informací naleznete na přiloženém plakátu.

1-724x1024

Tento rok se uskuteční celkem dva plesy.

V pátek 27. ledna 2017 od 19:00 již 13. ročník Maškarního plesu v hotelu Myslivna. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Benny Q. Vstupné 350 kč.

maškarní-ples-brno-kohotuovice-hotel-myslivna

V sobotu 11. února 2017 se pak uskuteční v sále Katolického domu v Žebětíně tradiční Farní ples. Zahraje skupina Blackhats. Vstupné 150 kč. Předprodej lístků v neděli 29. ledna a 5. února 2017 v 8:30 a 11:30 v Domku Svaté rodiny, Bašného 40.

15672636_1195344810573258_4523733232523280800_n

15349796_551399965058662_8364248603077528238_n

Od ledna 2017 mají osoby s trvalým pobytem v Brně a uhrazeným poplatkem za komunální odpad nárok na slevu 30% z ceny celoročního jízdného 4 750 Kč.  Jedním z úmyslů je, dosáhnout tak snížení počtu aut v ulicích a navýšit množství osob využívajících městskou hromadnou dopravu.

Slevu lze uplatnit pouze na jízdenky zakoupené elektronickou formou v nově zřízeném eshopu. Více podrobností získáte na www.brno.cz/salinkarta.

Rok se s rokem sešel a je to tu! První adventní neděle. Na věnci už hoří první svíčka, vůně pečeného cukroví se nese domem, děti netrpělivě počítají dny do 24. prosince.

Pro hlubší prožití tohoto období je možnost stažení aplikace „Průvodce adventem“ do chytrých telefonů a tabletů. Je možné tak učinit zdarma pomocí služby „Obchod Play“.

Dnes jsme měli možnost ji v Kohoutovicích oslavit v kapličce Svaté rodiny. Z celého srdce Vám přejeme za tým KDU-ČSL co nejpoklidnější prožití adventní doby v okruhu těch, které máte rádi. 🙂

Autor fotky Jiří Mihola, zdroj: facebook KDU-ČSL

1 2 3 4 5 6 20 21 22 23 24