Výpis všech článků se štítkem Brněnská přehrada.

Ice_skating_PresseggerseeDíky příznivému počasí kolem bodu mrazu zůstává tloušťka ledu na vodních plochách stabilní a podmínky jsou i nadále nakloněné aktivnímu trávení volného času například u Brněnské přehrady. Led tam má sílu okolo21 centimetrů, je však nutné vyhnout se oblasti za roklí ve směru až do Veverské Bítýšky. I v těchto dnech je vhodné vstupovat na ledovou plochu opatrně, protože při krajích může být místy popraskaná. Na paměti by bruslaři měli mít skutečnost, že se pohybují po přírodní vodní ploše, a je zapotřebí být obezřetný po celou dobu pohybu na ní.

Bruslení na leděPodle měření v pondělí 28. ledna dosáhla síla ledu na Brněnské přehradě 18 centimetrů, místy je led silný až 20 cm a po zamrzlé vodní hladině je tedy pohyb návštěvníků relativně bezpečný.

Zdarma se mohou letos po přehradě projíždět děti do dvanácti let. Dopravní podnik města Brna pro ně připravil promo akci „Dětská plavba“.

Milé maminky, milé děti, letošní kaštánkovské dění zakončíme příští úterý 26. června výletem parníkem na Brněnské přehradě. Sraz je v 9.45 hod. u samotného přístaviště parníků, odjezd v 10 hodin směr Rokle. Zpáteční jízdenka pro dospělého na Rokli stojí 120 Kč, děti do 3 let včetně kočárů zdarma. Zpáteční parníky z Rokle odjíždí v 11.15 hod., ve 12.00 hod. a nebo později, záleží na nás.

Tento víkend bude Brněnská přehrada patřit dračím lodím. Od 15. do 17. června se v Rakovecké zátoce (areál Lodních sportů Brno) bude konat evropský pohár klubových posádek.

Městská policie radí, jak nejlépe se individuálně přepravovat na soutěžní ohňostroje.

Brno – Dodělat kabeláž, přidělat osvětlení, natřít a pak už jen vyplout. Celkem šest lodí Dopravního podniku města Brna už se připravuje na letošní plavební sezonu.

Strážníci Jednotky poříční Městské policie Brno před blížícím se víkendem varují před vstupem na led Brněnské přehrady. Kvůli rostoucím teplotám a dalšímu hlášenému oteplení může dojít k přílivu vody a v důsledku toho mohou povolit okraje ledové plochy. Led je sice v tuto chvíli uprostřed ještě dostatečně silný, při vstupu na něj však hrozí reálné nebezpečí propadnutí především podél břehů. Povrch je mokrý, nerovný, místy až s deseti centimetry vody.Lokalita mezi nudistickou pláží a Sokolským koupalištěm zůstává riziková. Návštěvníkům přehrady tam hrozí pád do některé z velkých děr nebo prolomení ledu poškozeného vlivem vzduchových kapes. Na přítoku v části od Rokle k Veverské Bítýšce platí permanentní varování kvůli možným vodním proudům, jejichž vlivem může být led tenký a křehký.

Městská policie Brno