Výpis všech článků se štítkem Brněnské biskupství.

8777Rada pro bioetiku ČBK, Biskupství brněnské, Hippokrates a další instituce pořádají v Brně ve dnech 3. až 4. května 2013 mezinárodní konferenci V. brněnské bioetické dny, které jsou zaměřeny na aktuální otázky ochrany počínajícího lidského života.

Kompletní programová nabídka Centra pro rodinu a sociální péči na červenec a srpen 2012 je na internetových stránkách www.crsp.cz, podrobné informace o programech na telefonním čísle 542 217 464.

Kolem pěti tisíc účastníků očekávají také letos organizátoři Katolické charismatické konference, která se bude konat ve dnech 11. až 15. července 2012 v Brně.

Kromě poutní bohoslužby na Velehradě, kterou v přímém přenosu přenáší Česká televize, budou slovanští věrozvěsti připomenuti na desítkách míst v naší vlasti. Jen v brněnské diecézi je sv. Cyrilu a Metoději zasvěceno 56 kostelů a kaplí.

Konference vyšších představených ženských řeholí v ČR pořádá 24. – 26.6.2012 na Velehradě II. Konferenci o řeholním životě. Má téma Duchovní cvičení v řeholním životě a účastní se jí na šedesát zasvěcených sester a bratří z ČR.

Biskupství brněnské provádí celkovou obnovu barokního konventu v areálu kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích (viz http://tic.dolnikounice.cz/Kulturni-pamatky/Klaster-Rosa-coeli), v rámci které byla v roce 2012 zahájena první etapa odvlhčení zdiva. V souvislosti s výkopy vnějšího větracího kanálu a podlah probíhá (podle zákona o státní památkové péči) záchranný archeologický výzkum, kterým byla pověřena archeologická společnost Archaia Brno, o.p.s..