Výpis všech článků se štítkem Brno.

Ekumenická bohoslužba spojená s převzetím Betlémského světla proběhne v sobotu 15. prosince 2012 ve 14.00 hodin ve Vídni v katolické farnosti Altlerchenfeld (Lerchenfelderstrasse 111).

Tak jsem zvědav co naši mocipáni vymyslí kolem brněnské kultury. Prezentaci, která byla v sále Břetislava Bakaly považuji za naprosto impotentní, protože za 700 000 Kč jsme dostali ubohou rešerši o tom co se v Brně odehrává, ale to přeci ví každý úředník z odboru kultury Magistrátu a nepotřebujete na to 700 000 Kč. Navíc firma nemá absolutně nic společného s kulturou.

Město to stálo peníze, lidi čas a ochotu věnovat svůj tvůrčí potenciál a nápady svému městu – viz zde.  A dál? Dál se neděje nic. V Praze spolupráce možná je, v Brně ne. Proč? Téměř 200 nápadů zůstane i nadále na papíře a pokud se něco uskuteční, bude to opět něco bombastického, dělaného jen na efekt – viz vyjádření primátora Onderky.

Současná reprezentace města Brna bohužel nenavazuje na práci minulých reprezentací a zbytečně vyhazuje peníze za věci, které již dávno byly udělány.
Informace , že bude znovu udělána akustická studie na úpravy Janáčkova divadla za 650 tisíc Kč je udivující.
Kulturní vládci Brna zřejmě neví, že tato studie již byla provedena v roce 2004 renomovanými firmami Sound Space Design z Londýna a Performance Space Consulting s Pennsylvanie , USA , autory , kteří mají zkušenosti z mnoha úspěšných realisací operních i koncertních domů po celém světě.

Daniel RychnovskýTak máme konečně zachránce brněnského fotbalu . Kdo jiný než Michal Hašek -tak mu držme palce. Primátor Onderka má Kometu, tak hejtman Hašek bude mít Zbrojovku. Ve správný čas na správném místě. Krok jedna s pompou udělán- určitě vzbudí potlesk a o to jde. Ale z čeho to bude platit ?Už teď slučují školy , v Brně chtěli zrušit divadlo a chtějí se pustit do záchrany fotbalu ?Kde ty desítky milionů vezmou ?Národ sobě ? Držím palce , pokud jde skutečně o věc a ne jen o pózu před voliči.