Výpis všech článků se štítkem bruslení.

Bruslení na leděPodle měření v pondělí 28. ledna dosáhla síla ledu na Brněnské přehradě 18 centimetrů, místy je led silný až 20 cm a po zamrzlé vodní hladině je tedy pohyb návštěvníků relativně bezpečný.

Strážníci Jednotky poříční Městské policie Brno před blížícím se víkendem varují před vstupem na led Brněnské přehrady. Kvůli rostoucím teplotám a dalšímu hlášenému oteplení může dojít k přílivu vody a v důsledku toho mohou povolit okraje ledové plochy. Led je sice v tuto chvíli uprostřed ještě dostatečně silný, při vstupu na něj však hrozí reálné nebezpečí propadnutí především podél břehů. Povrch je mokrý, nerovný, místy až s deseti centimetry vody.Lokalita mezi nudistickou pláží a Sokolským koupalištěm zůstává riziková. Návštěvníkům přehrady tam hrozí pád do některé z velkých děr nebo prolomení ledu poškozeného vlivem vzduchových kapes. Na přítoku v části od Rokle k Veverské Bítýšce platí permanentní varování kvůli možným vodním proudům, jejichž vlivem může být led tenký a křehký.

Městská policie Brno

Také v úterý monitorovali strážníci Poříční jednotky led na zamrzlých brněnských vodních plochách. Měření přineslo zcela totožné číselné údaje, jako v posledních dnech, avšak střídání mrazu s teplotami nad nulou společně se slunečními paprsky mění podmínky pro bruslaře.

I přes zřetelné oteplení a slunečné počasí se stále teploty nepřehouply přes nulu, a tak mají o důvod víc k radosti vyznavači zimních sportů, v Brně pak zejména bruslení. Vrstvy ledu na vodních nádržích v posledních dnech opět zesílily a vodní plochy jsou opět o něco bezpečnější.