Výpis všech článků se štítkem Bystrc.

INLINE_dráha_Kohoutovice_Hruška_JakubBystrčník – magazín o Bystrci a souvislostech, se zaměřil na postoj Jakuba Hrušky k chystané výstavbě Inline dráhy v Brně-Kohoutovicích.

novy-web-bystrce-375To, že se náš kandidát do Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice Jakub Hruška podporuje výstavbu inline dráhy za ZŠ Pavlovská si všiml i internetový server www.bystcnik.cz

zmeny-dpmbAutobusová linka 54 prodlouží trasu až do zastávky Zoologická zahrada. To je hlavní dopad revidovaných změn v dopravě na obyvatele Bystrce. Úpravy chce zavést město během příštích několika týdnů.

Ice_skating_PresseggerseeDíky příznivému počasí kolem bodu mrazu zůstává tloušťka ledu na vodních plochách stabilní a podmínky jsou i nadále nakloněné aktivnímu trávení volného času například u Brněnské přehrady. Led tam má sílu okolo21 centimetrů, je však nutné vyhnout se oblasti za roklí ve směru až do Veverské Bítýšky. I v těchto dnech je vhodné vstupovat na ledovou plochu opatrně, protože při krajích může být místy popraskaná. Na paměti by bruslaři měli mít skutečnost, že se pohybují po přírodní vodní ploše, a je zapotřebí být obezřetný po celou dobu pohybu na ní.

Vážení rodiče, naši příští studenti a všichni další zájemci o studium a vůbec dění na naší škole, zveme vás na Dny otevřených dveří na klasickém a španělském gymnáziu v Brně-Bystrci (Vejrostova 2). Konají se v úterý 27. listopadu 2012 a v úterý 8. ledna 2013 vždy od 16 do 18 hodin.

Prohlídku bystrckého kostela sv. Janů pořádá pro seniory místní farnost.

Obchodní dům Kaufland, který na Kamechách plánuje postavit společnost Reko, se opozdí. Stavba, s níž se podle optimistických předpokladů mohlo začít už letos na podzim, se odkládá na rok 2014. Na základě informací ze schůzky s obchodním ředitelem firmy Reko to dnes Bystrčníku oznámil zastupitel Ing. Luboš Raus (Zelená pro Bystrc).

Do kurzu kresby, malby a jiných výtvarných technik vás zve malířka Olga Schwabová.

Dárek pro děti, které budou mít na vysvědčení samé jedničky, má i brněnská zoologická zahrada. Tuto sobotu 30. června 2012 „vymění“ jedničkáři svá vysvědčení na pokladnách Zoo Brno za volnou dětskou vstupenku!

Zdarma se mohou letos po přehradě projíždět děti do dvanácti let. Dopravní podnik města Brna pro ně připravil promo akci „Dětská plavba“.