Výpis všech článků se štítkem církev.

009872_56_062642Přinášíme celý text deklarace, ve které Benedikt XVI. oznamuje záměr opustit k 28. únoru 2013 úřad papeže.

Vrátit církvím majetek, který jim byl ukraden, by bylo spravedlivým činem a spravedlnost je jednou z křesťanských ctností. Proto se v české a moravské společnosti může ještě podařit potkat nějaké příznivce církevních restitucí. Ovšem zkuste najít někoho, kdo se domnívá, že církve budou umět s restituovaným majetkem hospodařit. Většina lidí začne rozhazovat rukama, vzdychat, krčit rameny a diskuse končívá konstatováním, že to je úplně jiná otázka a že se nejedná o důvod, proč by se majetek církvím neměl vracet.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek považuje zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi, který ve středu schválila vláda, za cennou dohodu a domnívá se také, že pokud se dohodnou vládní strany, zákon projde i Parlamentem ČR.

Dnes v poledne 6. ledna 2012 papež Benedikt XVI. na závěr mše svaté, kterou sloužil u příležitosti slavnosti Zjevení Páně, jmenoval pražského arcibiskupa Dominika Duku OP kardinálem. V 15.00 hodin arcibiskup Duka při této příležitosti dnes přijme na Arcibiskupství pražském zástupce médií.