Výpis všech článků se štítkem ČT.
Stanislav JuránekStanislav Juránek, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast školství, se v pořadu Události v regionu vyjádřil k rušení a slučování středních škol. Od roku 2011 studenti a učitelé v Jihomoravském kraji opustili 8 budov, prázdné areály ve většině případů dostala zpět města a obce. Celkově se podle plánu 30 škol sloučí do 15, sestěhování do jedněch prostor ještě čeká například studenty gymnázia a střední zdravotnické školy ve Vyškově.
Marian JurečkaDva dny před jmenováním vlády se Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš snažili na společném jednání překonat neshody kolem obsazování pozic náměstků. Budoucí šéf státní kasy nechce pro oblast daní kandidáta nominovaného sociálními demokraty. Ti na něm ale trvají. Mají mít strany své náměstky na ministerstvech koaličních partnerů? A skutečně je potřeba ministrům koukat pod prsty? Hostem byl místopředseda KDU-ČSL, kandidát na ministra zemědělství Marian Jurečka. Analýzu připojili politologové Josef Mlejnek a Milan Znoj.