Výpis všech článků se štítkem dálnice.

KDU-ČSL se pozastavuje nad naprostou ztrátou vážnosti informací, které v oblasti dopravní politiky předává veřejnosti vláda ČR.
Jak je možné, že několik po sobě jdoucích ministrů dopravy s naprostou vážností vydalo prohlášení, že se zahajuje oprava a modernizace dálnice D1, a ani jednou se tato informace nezakládala na pravdě? Není tomu tak dávno, co opravu zahajoval ministr Slamečka z Fischerovy vlády, nejzazší termín opravy ministra Bárty byl březen 2011, nynější ministr dopravy Dobeš sliboval jaro 2012 a najednou se ukazuje, že ve slibovaných časových horizontech nebylo reálné realizovat ani výběrová řízení a stavební povolení.

BRNO/PRAHA Alternativním silničním spojením Brna a Prahy by se měla stát „Hitlerova dálnice“ R43 a navazující silnice R35. Před dnešním jednáním šéfů resortů dopravy států Evropské unie to naznačil ministr Pavel Dobeš.

„Právě dnes se mnoho řidičů odhodlalo koupit novou dálniční známku, jelikož ta loňská platila jen do včerejška. Kromě výrazně vyšší ceny na ně ale čekalo další překvapení – nedostatek dálničních známek na prodejních místech,“ říká 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.