Výpis všech článků se štítkem Domek Sv. rodiny.

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.

16002776_1207382672702805_752071935238644177_n

V neděli 12.2.2017 se v  18:00 v kapli Svaté rodiny v Kohoutovicích uskuteční Benefiční koncert. K poslechu zahrají Duo Lyriko – Štěpán a Magdalena Graffovi – housle, Petr Levíček – tenor, Martin Jakubíček – varhany. Výtěžkem z benefice bude spolufinancováno dokončení rekonstrukce Domku Svaté rodiny.

Více podrobností včetně skladeb, které zaznějí, naleznete na přiloženém plakátku.
Všichni jste srdečně zváni!

Tento rok se uskuteční celkem dva plesy.

V pátek 27. ledna 2017 od 19:00 již 13. ročník Maškarního plesu v hotelu Myslivna. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Benny Q. Vstupné 350 kč.

maškarní-ples-brno-kohotuovice-hotel-myslivna

V sobotu 11. února 2017 se pak uskuteční v sále Katolického domu v Žebětíně tradiční Farní ples. Zahraje skupina Blackhats. Vstupné 150 kč. Předprodej lístků v neděli 29. ledna a 5. února 2017 v 8:30 a 11:30 v Domku Svaté rodiny, Bašného 40.

15672636_1195344810573258_4523733232523280800_n

P1200261_PPV úterý 26. února proběhla v Kohoutovicích v Domku Sv. rodiny přednáška na téma volby papeže.
Přednášky se zúčastnila necelá třicítka posluchačů, kterým přes hodinu a půl přednášeli Ing. Jiří Doffek, Ph.D. (Kancléř diecézní kurie) a PhDr. Petr Hruška, MBA (historik).
V závěru přednášky byl prostor pro dotazy, který mnozí využili. Přednáška byla velmi kvalitně připravena a šla opravdu do hloubky dané problematiky. Pozitivním příslibem do budoucna zůstává, že přednášky podporované Mladými lidovci o.s. a KDU-ČSL budou pokračovat i do budoucna.