Výpis všech článků se štítkem Evropsaká komise.

Pavel SvobodaPřísun dotací z Evropské unie v letech 2014 až 2020 se bude odvíjet od toho, jak bezchybné a zdravé je aktuální získávání dotací. Evropská komise pohrozila Česku zastavením unijních dotací, pokud vláda nedá do června do pořádku kontrolu a audit dotačních programů.

Minulý týden se v Bruselu uskutečnilo plenární zasedání Výboru regionů. Jednání se v rámci české delegace účastnil i náměstek hejtmana Pardubického krajeRoman Línek. Ten je zároveň jedním ze dvou českých zástupců v předsednictvu tohoto orgánu, který hájí zájmy regionů a obcí na celoevropské úrovni. Jako člen KDU-ČSL působí ve frakci Evropské lidové strany. Do této frakce nově přibyl rovněž člen KDU-ČSL, starosta obce Strání Mgr. Ondřej Benešík, a je předpoklad, že v ní budou působit i někteří další nově jmenovaní členové Výboru regionů za ČR, jako například primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková.