Výpis všech článků se štítkem Evropská unie.

Článek serveru Aktuálně.cz – rozhovor čtenářů s Leo Steinerem, ředitelem odboru řízení programu ROP Severozápad.

Hejtmanka Vaňhová podává trestní oznámení na úředníka Lea Steinera. Bývalý ředitel odboru řízení Regionálního operačního programu Severozápad a zároveň šéf krajské KDU-ČSL a člen hnutí PRO kraj tvrdí, že systém rozdělování evropských peněz v Ústeckém a Karlovarském kraji ovládá klientelismus a korupce a že politici jsou loutkami v rukou kmotrů. Jako příklad zmiňuje opravu silnice z Loun do Ročova, kde jedna z položek byla podle něj trojnásobně předražená. Jaké důkazy předal policii? A proč přichází se svým odhalením právě teď? Nejen o tom hovořil Leo Steiner v pondělí 28. 5. v Hyde Parku na ČT 24.

Komentáře, Seriál Jaká bude Evropa za 5 let

Na žádné mapě nenajdeme přístav, do kterého loď unie evropských států směřuje. Nejistota o cíli ve smyslu definitivního ideálu není však jejím mankem, ale její předností: propojování evropských států a prohlubování jejich součinnosti je a bude procesem s otevřeným koncem. Tento proces má jediný smysl, kterému se podřizuje vše: na kontinentě se už nesmí vést války.

Pavel SvobodaPřísun dotací z Evropské unie v letech 2014 až 2020 se bude odvíjet od toho, jak bezchybné a zdravé je aktuální získávání dotací. Evropská komise pohrozila Česku zastavením unijních dotací, pokud vláda nedá do června do pořádku kontrolu a audit dotačních programů.

„Nesvádějme střídání času na Evropskou unii. Jedinou evropskou směrnicí je harmonizace dnů, kdy se letní a zimní čas mění, kvůli jízdním řádům,“ říká poslankyně EP Zuzana Roithová. „Česká vláda tak rozhoduje o tom, zda budeme i nadále dvakrát ročně posunovat své hodinky.“