Výpis všech článků se štítkem hody.

Připravili jsme pro Vás další občasník „Kohoutovice, jak je chceme„.

Přejeme příjemné čtení.

Další a úspěšný ročník mladých hodů máme za sebou. Letošní počasí nám neuvěřitelně přálo! Krom chvíle stavění máje když pršelo, tak bylo krásně teplo, ne však úmorno! Více si můžete přečíst ve článku stárka Ondřeje Makeše.

Plakát hody 2013Žabětínští zvou na Václavské hody, které se uskuteční v sobotu 27. září.

__doc-0s-3s-apps-v...g89nbs7oslnd3qiuq1nrper V sousední městské části Žebětín se uskuteční tradiční Bartolomějské hody. Lidovecký starosta Vít Beran a žebětínská chasa Vás srdečně zvou.

Nový Hlas červenec 2013Na Nový HLAS se můžete v listovacím formátu ePaper podívat zde: kdu.ecpaper.cz/cervenec2013/#page=1 nebo si ho stáhnout v PDF zde: www.kdu.cz/…/Novy-HLAS-cervenec-2013.pdf.aspx
Červencový Nový HLAS vychází po červnovém sjezdu v Olomouci, jemuž je věnováno celých 12 stran čísla. Konkrétně: výsledky voleb, česká a evropská vize nově zvolených, texty usnesení i ohlasy v médiích.
Pavel Bělobrádek se vyjadřuje k pádu Nečasovy vlády a nabízí naše řešení: předčasné volby a novou KDU-ČSL jako alternativu k bezohledné pravici i nezodpovědné levici. V tomto čísle také krátký článek o kohoutovických Mladých hodech.

Obec Moravany a stárky Vás zvou na KROJOVANÉ SLAVNOSTI.

V neděli v pozdních nočních hodinách byla vyslána hlídka strážníků do Žebětína, kde se měl na Křivánkově náměstí pohybovat podnapilý  muž  s nožem.

Kdo chce, může si autem nebo třeba na kole, zajet v sobotu 16. června do Javůrku. Pořádají tady totiž hody. Javůrské hody začnou v deset hodin dopoledne krojovaným zvaním, pokračovat budou průvodem obcí, kulturním pásmem a završí taneční zábavou.

Přijměte srdečné pozvání na letošní Mladé hody!
V sobotu 2. června bude Společenství křesťanské mládeže ve spolupráci s RMČ Brno-Kohoutovice pořádat již 10. Mladé hody. Ve 13.30 proběhne požehnání hodovníkům v kapli Sv. Rodiny a pan starosta udělí krojovaným hodové právo. Bude následovat tradiční průvod po Kohoutovicích, během kterého stárci vyzvednou své stárky. Zastávky budou na ulici Bašného, Bellové a na Žebětínské. Ani letos nevynecháme Dům s pečovatelskou službou na Bellové. Průvod bude zakončen v 17.00 před zdravotním střediskem vystoupením dětského tanečního souboru Slavíček a Moravskou besedou v podání krojovaných stárků a stárek. V 19.00 začne hodová zábava kolem restaurace Montana, kde bude k tanci a poslechu hrát kapela Silvanka. Pozvánku a další informace naleznete na www.hody.kaplekohoutovice.cz.

Přijďte si i Vy s námi zatancovat, zazpívat a poveselit se, těšíme se na Vás!
Za krojované Pavel Zrnečko a Anna Kiliánová