Výpis všech článků se štítkem Jaroslav Suchý.

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.

5152IMG_6051_e01_smallKohoutovičtí lidovci mají pestré a kvalitní složení kandidátky. Z celkových 21 zastupitelských křesel, kandiduje deset žen a osm nestraníků. Přitom se nejedná o ženy řadící se jen na chvostu kandidátky, ale v první desítce jsou hned čtyři. Na kandidátce se také objeví mnoho nových tváří, neboť za lidovce kandiduje víc, než čtvrtina nových kandidátů.

– udržení křesťanské třídy v MŠ Bellova

– úprava prostranství před kaplí Svaté rodiny

– udržení tradice kohoutovických hodů

– udržení ekologické akce „Čistý les“

– schválení záměru vybudovat cyklistické a in-line stezky

– zapojení MČ do programu regenerace panelových domů

– zákaz výherních hracích automatů a videoterminálů

– bydlení pro mladé rodiny (Juventus, obecní byty pro potřebné,…)

– větší a spravedlivou finanční podporu mateřským a základním školám

– vytvoření nových parkovacích míst (Žebětínská, Stamicova,…)

1. PhDr. Petr Hruška, MBA

2. Jaroslav Suchý

IMG_6051_e01_small

3. Jakub Hruška

Milí přátelé na společenských sítích Facebook, Signály.cz a návštěvníci jaroslavsuchy.cz,
Pokud mi to čas dovolí, sdílím s vámi některé zážitky a zkušenosti získané v rámci mé politické činnosti. Tentokrát se chci podělit o věty, které mne zaujaly na přípravné i mediální části programové konference KDU-ČSL. Proto hned v nadpisu citace z úst Jana Kasala. Budu rád za vaše reakce na tento příspěvek.

V současné době probíhá v tisku, na internetových stránkách a v e-mailové poště intenzivní diskuze týkající se změny ÚP Kohoutovic v oblasti ulic Chopinova a Bellova, který má 3. 4. 2012 projednat ZMB. Změna se týká území lesa, který by se měl změnit v garážovou a parkovací plochu v rozsahu cca 1500 m2.

Ideová konference KDU-ČSL v médiích :